Üzleti tippek

Diákvállalkozói programot támogat a GKM

A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium szakmailag támogatja a Junior Achievement Magyarország diákvállalkozói programját – közölte Magyarné Szabó Krisztina, a tárca kis- és középvállalkozás-fejlesztési főosztályának vezetője. A tárca hamarosan támogatási szerződést köt a Junior Achievement Magyarország szervezettel. A 3 évre szóló támogatási szerződés keretében a GKM maximum 100 millió forintos keretet nyit évi 8 program lebonyolítására.

A diákvállalkozói program nem új keletű kezdeményezés, a Junior Achievement Magyarország kiemelten közhasznú alapítvány több éve sikeresen bonyolítja a programot.

A 2003/04-es tanévben 21.000 diáknak biztosítottak tananyagot, illetve több mint 100 rendezvényt szerveztek, ahol a 6.500 diák több száz vezető üzletemberrel találkozhatott.

A Junior Achievement Magyarország Alapítvány által 2005-2007. évekre kidolgozott 3 éves programjában nyolc alprogram szerepel, a diákvállalkozások működtetése, a karrierminták bemutatása, a diákvállalkozások vására, konferencia, vállalatlátogatás, árnyékprogram címmel egy üzletember egy napjának megismerése, pedagógus konferencia, gazdasági kalandjáték vetélkedő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik