Üzleti tippek

Nyár végétől látható Széles tévéje

Nyár végén megkezdi kísérleti adását a Széles Gábor Echo TV-je. Kódolatlanul lövik fel a jelet, és az erre alkalmas műholdvevő-készülékkel rendelkezők már az év második felében láthatják a televízió adását – írja a Napi Gazdaság.

Már kiválasztották azt az üzemeltető céget, amelynek műholdjáról sugározzák majd az adást. Mindeközben a kábeltelevíziós szövetségekkel is megkezdték a tárgyalásokat arról, hogy a televízió adása milyen feltételekkel kerülhet a szolgáltatók csomagjába. Ennek eredményeként már az idén egyes szolgáltatók kínálatában is megjelenik az Echo TV, s várhatóan jövő év elejétől az ország nagy részén fogható lesz az új, gazdasági, információs csatorna adása – mondta a Napi Gazdaságnak Gulyás István vezérigazgató.

Eddig körülbelül 300 millió forintot fordítottak beruházásra, s az említett főként technikai fejlesztés során több mint tízezer elektromos, illetve informatikai, ezer audio-, négyezer video- és ezer televíziós optikai kábelt húztak ki. A 200 négyzetméter alapterületű, öt robotkamerát használó, teljes egészében automatizált, informatikai alapú – ezáltal Magyarországon egyedülálló – stúdió is csaknem startra kész.

A technika mellett a szakemberek is majdnem adásra készen állnak. Befejeződött ugyanis a válogatás, s most folyik a negyven kiválasztott szakirányú képzése. Az Echo TV műfajában leginkább a CNBC-re hasonlít majd – jegyezte meg Gulyás. A csatornán – amely épp úgy beszámol a tőzsdei folyamatokról, mint a kis- és középvállalkozásokat érintő témákról – óránként lesz látható egy 10–15 perces gazdasági információs blokk, reggel kétórás információs show, délben egyórás „üzleti ebéd”, este pedig 7–11-ig egy teljes egészében élő adás keretében napi összefoglalóval zárul az adás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik