Üzleti tippek

Magyarország az EU egyik logisztikai központja lehet

Magyarország az Európai Unió egyik logisztikai központjává fejlődhet, ez megfelel a nemzeti fejlesztési terv prioritásainak – mondta Chikán Attila egyetemi tanár, a Magyarország-logisztikai központ című rendezvény sajtótájékoztatóján Miskolcon pénteken.

Az a cél, hogy az ország legyen logisztikai központ, és nem az, hogy létesüljenek az országban logisztikai szolgáltató központok – szögezte le a Magyar Logisztikai, Beszerzési és Készletezési Társaság (MLBKT) társelnöke. Chikán Attila, aki az Orbán-kormány gazdasági minisztere volt, elmondta: “míg a 90-es évek az informatika évtizede volt, addig a mostani a logisztikáé lesz”.

Hangsúlyozta: nem pusztán az a feladat, hogy a közlekedési útvonalak fejlesztésével segítsük a logisztikai feladatok ellátását, az infrastruktúra javítása mellett a regionális fejlesztések, a tudásközpontokkal való kapcsolat, a külföldi tőke vonzása egyaránt fontos. A logisztikai feladatok ellátása magával hozza a működőtőkét, az ipari beruházásokat, az ahhoz kapcsolódó kutatás, oktatás fejlesztését is – vélekedett a MLBKT társelnöke.

Szaló Péter, a Nemzeti Fejlesztési Hivatal elnöke úgy vélte, a mai gazdaságban hatványozottabban nő meg a szállítás szerepe a különböző telephelyek között, a befektetők hihetetlen gyors tőkemozgást terveznek, minimális raktárkészletekkel dolgoznak.

Ez arra ösztönöz bennünket, hogy kiemelt figyelmet fordítsunk a logisztikára, erre ideálisak a feltételeink, hiszen Magyarország Európa tengelyén, kelet-nyugati és észak-dél irányú útvonalán fekszik – jegyezte meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik