Üzleti tippek

Egy ajánlat érkezett a Parmalatra

Egyetlen vételi ajánlat érkezett a felszámolás alatt álló székesfehérvári Parmalat Hungaria Tejipari Rt. meghirdetett vagyonelemeire.

A Napi Gazdaság megkeresésére Istvánfalvi Miklós, a Parmalat Rt. hitelezői választmányának vezetője elmondta, hogy a cégnek tejet beszállító termelők 60 és az olasz érdekeltségű Catone logisztikai vállalat 40 százalékos tulajdonában álló A-Tej Tejipari Kft. beadta pályázatát.

Somogyi Ferenc felszámolóbiztos a kandidáló kilétéről nem kívánt nyilatkozni. Azt azonban megjegyezte, hogy a pályázatot pénteken, közjegyző jelenlétében bontják fel, s az abban foglalt tartalom ismeretében az értékesítési eljárást eredményesnek vagy eredménytelennek nyilvánítják.

A Parmalat Hungaria Rt. a válságos időszak alatt elvesztette hazai piacának csaknem felét, és emellett radikálisan lecsökkent a Székesfehérvárra beszállított tej mennyisége, mivel számos tejbeszállító más partnereket keresett. A felszámolás 2004. áprilisi kezdete óta a feldolgozott tej mennyisége folyamatosan emelkedik, a kezdeti napi 65-70 ezer literről mára napi 140-160 ezer literre nőtt.

A társaság közbenső mérlegéből kiderül: tavaly az értékesítés árbevétele 5,591 milliárd forint volt, az üzleti tevékenység eredménye pedig 466 millió forint veszteséget tartalmazott. A társaság felé a hitelezők egyébként összesen 6,564 milliárd forint követelést jelentettek be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik