Üzleti tippek

Dupláz a Szentkirályi

A Szentkirályi Ásványvíz Kft. júliustól megduplázza kapacitását, így naponta 600 ezer liter ásványvizet palackoz majd – közölte Balogh Levente, a társaság ügyvezető igazgatója.

A terveik szerint a cég az idén 150 millió 1,5 literes palack ásványvizet forgalmaz majd, ezzel a magyar piacon a 650 millió palack összes ásványvízfogyasztás egynegyedét adja. A cég jelenleg a magyar ásványvíz piacon 10,8 százalékos részesedéssel bír.

A kapacitásbővítő beruházás értékét a cég vezetői nem közölték, annyit azonban elmondtak, hogy azzal párhuzamosan az eddigi 60 fős alkalmazotti létszámot 130-ra növelik.

A kft. termelése az utóbbi két évben látványosan nőtt: 2003-ban egy, 30 milliós kapacitású gépsorral 10,5 millió darab másfél literes palackot gyártottak, amit 2004-ben egy újabb 60 milliós kapacitású gépsor felállításával 90 millió palackra tudtak bővíteni. A legújabb AC Nielsen jelentés szerint a cég eladásai alapján 2005 februárja óta piacvezetővé vált a szénsavmentes ásványvíz kategóriában.


A Szentkirályi Ásványvíz Kft. tavalyi árbevétele 1 milliárd 650 millió forint volt, az idén a tervek szerint eléri az 5 milliárd forintot.

A kapacitásnövelés mellett a gyár a termékpalettáját is szélesíti: a szénsavas és szénsavmentes ásványvíz mellett a rózsaolajjal ízesített és a citromos-mentás ásványvizekkel is megjelent a piacon. Ez utóbbi bővítést Balogh az ízesített ásványvizek népszerűbbé válásával indokolta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik