Üzleti tippek

A Sun a Vatikánnak dolgozik

admin
admin

2005. 06. 01. 10:45

A Sun Microsystems a katolikus közösségeket összekapcsoló teljes infrastruktúrát épít ki a Vatikán megbízásából. A Szentszék jövőbeni tervei között szerepel egy új világportál kiépítése is.

A Sun Microsystems együttműködési megállapodást kötött a Vatikánnal a web alapú irodai alkalmazásokat működtető komplex infrastruktúra kialakításáról.

„Az e-mail az egyik központi, kiemelt vagy a közösség működtetése szempontjából leglényegesebb informatikai szolgáltatás a Vatikán számára. Ez teszi lehetővé a belső kommunikációt, ezt használjuk a konzulátusaink közötti kapcsolattartásra, és ezzel támogatjuk világméretű evangélikus munkánkat” – mondta Judith Zoebelein nővér, a Szentszék internetirodájának munkatársa. „Mára sikerült olyan hatékony, könnyen felügyelhető, vállalati kommunikációs megoldást létrehozni, amely megbízhatóan kezeli a jelentős mennyiségű napi e-mail forgalmunkat.”

“A Szentszék ennek a rendszernek a segítségével immár nagy mennyiségű e-mail forgalom kezelésére is képes rendszerrel rendelkezik” – nyilatkozta Mauro Banchero, a Sun Microsystems Italy ügyvezető igazgatója.

A Vatikán jövőbeni tervei között szerepel egy új világportál kiépítése, amely hozzájárulna webes közösségei megerősítéséhez és központosítaná a Vatikán számos külső és belső internetes weboldalát. Az új portál a felhasználóknak olyan gyors, mindenkor rendelkezésre álló, sokoldalú alkalmazásokat és szolgáltatásokat kínál majd, mint például a tartalomkezelés, a „streaming” és az online együttműködés.

A Sun oktatói a Vatikán informatikai munkatársainak még képzést is nyújtanak a rendszerek adminisztrációjával kapcsolatban.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Budapest, 2016. február 26.
A Microsoft informatikai világcég magyarországi székháza az egykori óbudai Gázgyár területén létesült Graphisoft parkban, a főváros III. kerületében.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.