Üzleti tippek

Hiány nélkül zárt 2004-ben a Magyar Rádió

admin
admin

2005. 05. 31. 07:14

Egyhangúlag elfogadta a Magyar Rádió Rt. 2004. évi mérleg- és eredmény kimutatását, valamint a Magyar Rádió Közalapítvány 2004. évi beszámolóját a társadalmi delegáltakkal kiegészült nagykuratórium – tájékoztatta a Népszavát a kuratórium elnöke.

A hétfői nagykuratóriumi ülés fő témája a közrádió gazdálkodása volt. Mivel a Magyar Rádió (MR) hiány nélkül zárta a tavalyi évet, nem vitáztak a közalapítvány beszámolójáról, ahogyan az MR Rt. mérleg és eredménykimutatásáról sem, mindkét dokumentum elfogadását megszavazták az elnökségi tagok és a társadalmi kurátorok is.

A nagykuratórium napirendjére azonban felkerült a múlt heti rendkívüli kuratóriumi ülés kompetenciavitája, a tárasadalmi delegáltak ugyanis felelős döntésük érdekében ragaszkodtak hozzá, hogy minden pályázó pályaművét megkapják, amellett, hogy hivatalos személyes meghallgatásra hívják az aspiránsokat, akárcsak a kuratórium elnöksége. Szerették volna, hogy az eddigihez képest kibővített jogkörüket a szervezeti és működési szabályzatban is rögzítsék. Hétfőn sikerült megegyezniük az elnökséggel, hogy a pályázatok beadási határidejétől számított 5 munkanapon belül a civilek is megkapják az érvényes dokumentációkat és egy kuratóriumi ülésen megismerhetik a posztért versenybe szállókat. A hivatalos meghallgatás azonban továbbra is csak az elnökség jogköre.

Kondor Katalin rádióelnök utódát a május elején kudarcba fulladt választás után másodjára keresik. Ezúttal tizenhatan váltották meg az elnökségre kiírt dokumentációt. A pályaműveket június 14-én adhatják be az aspiránsok, a kuratóriumi elnökség a személyes meghallgatások nyomán, vélhetően július közepén tartja a jelöltállító ülését. Értesüléseink szerint az előző kiírásra készített munkájával pályázik Fodor János műsorvezető, Szayly József, a Petőfi adófőszerkesztő-helyettese, Czeglédi Réka, a BBC változásmenedzsment programjának stratégiai kidolgozásával megbízott munkatársa is.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kecskemét, 2017. március 3.
Stadler József akasztói vállalkozó az ellene költségvetési csalás bûntette és magánokirat-hamisítás vétsége miatt indított büntetõper tárgyalásán a Kecskeméti Törvényszéken 2017. március 3-án. A bíróság a vádlottat öt év börtönbüntetésre ítélte.
MTI Fotó: Ujvári Sándor
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.