Üzleti tippek

Felügyeleti intőt kapott az OTP

A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) felszólította az OTP Bankot arra, hogy a jövőben maradéktalanul teljesítse rendkívüli tájékoztatási kötelezettségét.

A publikus felügyeleti határozatból kiderül, a hitelintézet csak április 4-én tette közzé, valamint közölte a felügyelettel, hogy március 4-i értéknappal alárendelt kölcsöntőke kötvényt bocsátott ki, amelyeket bevezettek a luxemburgi értéktőzsdére is.

A tőkepiaci törvény (Tpt.) szerint a nyilvánosan forgalomba hozott értékpapír kibocsátója köteles legkésőbb egy munkanapon belül a felügyeletnek megküldeni és közzétenni az értékpapír értékét vagy hozamát közvetve vagy közvetlenül érintő információkat – emlékeztet a PSZÁF.

Az OTP Bank mind az alárendelt kölcsöntőke kötvények forgalomba hozatalát, mind a tőzsdei bevezetést illetően késedelmesen tett eleget rendkívüli tájékoztatási kötelezettségének, ezáltal mulasztásos jogsértést követett el, egyszersmind akadályozta a működése feletti hatékony felügyeletet, s azt, hogy a PSZÁF szükség esetén intézkedhessen – áll a határozatban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik