Üzleti tippek

Beterjesztés előtt az adóreform

A pénzügyi tárca napokon belül beterjeszti az adórendszer módosításairól szóló javaslatait.

Hamarosan a parlament elé terjeszti az adórendszer és az adózás rendjének módosítását magában foglaló javaslatcsomagját a kormány. Ennek részeként foglalkoznak majd az egészségügyi hozzájárulás rendszerének módosításával is.

Az eho miatt egy hete kormánypárti körökben zavart okozó – a száz lépés programjának részét képező – előterjesztés pontos szövege egyelőre nem ismert. Azonban a parlamenti előterjesztés első lépését már megtették, számot kapott az előterjesztés – ilyen esetben egy-két napot vesz igénybe a szöveg benyújtása. A pénzügyi tárca sajtóosztálya szerint napokon belül sort kerítenek a beterjesztésre.
Az elképzelések szerint módosulnak a személyi jövedelemadóról, az egyes társadalombiztosítási eljárásokról és az adózás rendjéről szóló törvények.

Lapértesülések szerint folynak az egyeztetések az egy hete kommunikációs zavart okozó, az egészségügyi hozzájárulás rendszerének módosítását kitűző javaslatról.

A pénzügyi tárca által a FigyelőNetnek kiküldött anyagban négy területet neveznek meg, amire a továbbiakban ehot-t kell fizetni: osztalék, ingatlan bérbeadás, ingóértékesítés, vállalkozásból kivont jövedelem. Ez ellenkezik azokkal a lapértesülésekkel, amelyek szerint az ingóság eladásából származó jövedelmet kivették volna az új eho-val súlytott jövedelmek közül.

A kisebbik kormánypárt korábban már határozottan kijelentette, hogy nem hajlandó támogatni az eho-rendszerének ilyentén kiterjesztését. Az SZDSZ szerint ez adóemelést jelent.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik