Üzleti tippek

A tervezettnél több fővárosi utat újítanak fel

A tervezett 48 helyett összesen 82 kilométernyi utat újítanak meg a fővárosban, mert a vállalkozók a tervezettnél olcsóbban vállalták a munkát, így a felújítási keretből a Népszava információi szerint több milliárd forint megmaradt.

Jól halad a kátyúmentesítési program: május végére kétszáznál kevesebb úthiba lesz a főutakon – közölte a városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes. A testület elfogadta azt a javaslatot, hogy energiatakarékos jelzőlámpákra cseréljék az utcai villanykörtés lámpákat. Emellett a közgyűlés 84 fővel megemelte a fővárosi közterület-felügyelet létszámát, s 330 millió forintos önkormányzati támogatást szavazott meg a rendőrségnek és a határőrségnek.

Az önkormányzat gazdasági társaságai vezérigazgatóinak, vezető testületi tagjainak díjazása hat százalékkal emelkedik a közgyűlés döntése szerint. A nagyobb cégek vezetőinek – például a BKV vezérigazgatójának – 630 ezer forintos bér jár. Aba Botond prémiumáról, ami tavaly több mint 20 millió forint volt, külön szerződésben döntenek.

Idei prémiumát ugyanakkor 20 százalékkal csökkentik, mert kiderült, a BKV törvénytelenül ritkította május elsejétől járatait, melyek menetrendjét szombatra állítják vissza.

A közgyűlés ülésén öt tüntető az Észak-Pesti Kórház bezárása ellen demonstrált, de a rendelőintézet felszámolásáról ennek ellenére döntött a testület.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik