Üzleti tippek

Maradhatnak a színlelt szerződések

Minden valószínűség szerint a kormánypártok meg fogják szavazni Pető Iván javaslatát, mely a színlelt szerződések felszámolására adott moratórium egy éves meghosszabbítására vonatkozott. Erről Schranz Edit, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium (FMM) szóvivője tájékoztatta a FigyelőNetet. Korábban a tárcánál azt hangsúlyozták, hogy a szocialista párt semmiképp sem fogja megszavazni Pető Iván moratórium-meghosszabbítási javaslatát.

A kormány az Országgyűlés őszi ülésszakára terjeszti majd be a színlelt szerződések ügyét rendező törvényjavaslatot. A bizonyos szakmákban választható egyszerűsített köztehervállalás szabályai a tervek szerint a jövő év elejétől lennének hatályosak – mondta korábban az MTI-nek a sajtószóvivő.

Így a 2006 január elsején hatályba lépő új jogszabály után még mindig fél év áll az érintettek rendelkezésére, hogy eldöntsék, mit is szeretnének tenni. Ez a fél éves átmenet elegendő lesz arra, hogy az érdekeltek az év elejétől választható egyszerűsített közteherviseléssel rendezzék ez a helyzetet – jegyezte meg a tárca szóvivője.

Schrancz Edit a FigyelőNetet arról is tájékoztatta, hogy a kormányzat az új jogszabály megalkotásánál arra törekszik, hogy visszamenőleg ne büntessenek meg senkit.

Az Országgyűlés őszi ülésszakára beterjesztendő törvénymódosítás tervezetén a pénzügyminisztériumi szakértők dolgoznak a munkaügyi és az igazságügyi tárca szakemberei közreműködésével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik