Üzleti tippek

Budapestért és a vállalkozókért

A Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) valamint a Magyar Bankszövetség a jövőben együtt dolgozik egy élhető és fejlődő főváros programján, a Budapesten és környékén működő vállalkozások támogatásán, erről állapodtak meg a két szervezet vezetői – tájékoztatta a BKIK az MTI-t csütörtökön.

Erdei Tamás a bankszövetség elnöke és Petykó Zoltán a BKIK elnöke a közlemény szerint egyetért abban, hogy a helyi vállalkozások a jövőben meghatározóan vegyenek részt egy egységes fővárosi fejlesztésben, és ebbe be kívánják vonni a főváros környezetében működő vállalkozásokat is, együttműködve a Pest Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával.

Az együttműködés keretében a jelenleg formálódó kereskedelemfejlesztési és turisztikai stratégiához kapcsolódva a felek keresik azokat a PPP projekteket, ahol tevékenyen is részt tudnak venni a megalakuló projekt társaságok munkájában és elősegíthetik a magántőke mielőbbi eredményes részvételét a főváros nagy fejlesztési projektjeiben. Ezzel elő kívánják segíteni azt, hogy a jövőben az ilyen típusú projektekben a kis- és középvállalkozások számára is nyíljanak lehetőségek.

A kamara és a bankszektor fontosnak tartja a vállalkozások életben maradásához elengedhetetlen adóegyszerűsítési és adócsökkentési folyamatok mielőbbi indítását, különös tekintettel a helyi iparűzési adóra. A felek támogatják továbbá minden területen az elektronikus ügyintézés elterjedését, különösen a készpénz-kímélő formákat. Megegyeztek abban is, hogy megvizsgálják új szervezeti formák kialakításának lehetőségét a főváros gazdaságának fejlesztése érdekében, akár alapítvány, akár különböző társasági formában.

Az együttműködés egyik kiemelt célterülete az adózás korszerűsítése, ami elfogadva a szektor-semleges adózás és az európai adózási formák kialakítását eredményezi a jövőben, ügyelve arra, hogy annak ne lehessen hátrányos következménye a Budapest és környezetét magában foglaló régióra egyetlen európai régióval való összehasonlításban sem.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik