Üzleti tippek

A Citigroup-Deutsche Bank lesz az ÁAK Rt. tanácsadója

Kóka János gazdasági és közlekedési miniszter jóváhagyta azt a szerződést, amely lehetővé teszi, hogy az Állami Autópálya Kezelő Rt. (ÁAK Rt.) a Citigroup Global Markets Limited - Deutsche Bank AG konzorcium mint pénzügyi tanácsadó segítségével vonhasson be piaci forrásokat a gyorsforgalmi úthálózat fejlesztéséhez.

Az ÁAK közleménye emlékeztet arra: a Citigroup Global Markets Limited – Deutsche Bank AG konzorcium nyerte az Állami Autópálya Kezelő Rt. 2005. március 24-én kiírt, pénzügyi tanácsadásra vonatkozó pályázatát.

A nyertes pályázók nem kértek tanácsadói díjat, csupán 0,1 százalék, de maximum 750 millió forint jegyzési garanciavállalási díjért vállalják a legfeljebb 3 milliárd eurós pénzügyi tranzakció lebonyolítását.

A tanácsadó átvállalja a tranzakció során felmerülő költségeket, és ezzel párhuzamosan elvégzi az ÁAK Rt. szükséges jogi és pénzügyi átvilágítását is.

A nyertes pályázó feladata lesz, hogy átdolgozza az autópálya-kezelő üzleti tervét, kidolgozza a rendelkezésre állási díj koncepcióját és kezelje az esetlegesen felmerülő devizakockázatot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik