Üzleti tippek

Címzett támogatásból 46 milliárd 78 beruházásra

A kormány 46,5 milliárd forintot ítélt meg címzett támogatásokra, amelyekből a következő két évben 60 milliárdnyi fejlesztés valósulhat meg. A 78 fejlesztésből 33 a közoktatást, 20 a vízgazdálkodást, 14 a kulturális szolgáltató szférát, 8 az egészségügyet és 3 a szociális ágazatot érinti.

A kormány idén 46,5 milliárd forintot ítélt meg címzett támogatásokra, amelyből összesen 78 beruházást támogat – közölte a belügyminiszter pénteken Szigetváron.

A címzett támogatásokról szóló előterjesztés már a parlament előtt van, elfogadása esetén 2005-2007 között összesen 60 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg – mondta Lamperth Mónika sajtótájékoztatón. A 78 fejlesztésből 33 a közoktatást, 20 a vízgazdálkodást, 14 a kulturális szolgáltató szférát, 8 az egészségügyet és 3 a szociális ágazatot érinti. Tavaly 75 új beruházás kapott összesen 61,8 milliárd forint címzett támogatást, amelynek révén 76,7 milliárd forint fejlesztés kezdődhetett meg az országban.

A belügyminiszter Szigetváron elmondta: az idei nyertes pályázók között van a szigetvári kórház, amely 1,6 milliárd forintot költhet az épületének felújítására, ellátási színvonalának növelésére. A 382 ágyas intézmény a pénzt az úgynevezett IMS-technológiával készült, mára meggyengült épületének megerősítésére, a központi műtőblokk felújítására és egy sürgősségi betegellátási osztály kialakítására fordítja.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik