Üzleti tippek

iPod kerül a Mercedesbe

Az iPod Interface Kit lehetővé teszi a Mercedes-Benz számára, hogy a Mercedes teljesen integrálhassa autóiba az Apple iPod-ot. A hasznos eszköz 2005. májusban az új B-osztályban debütál, és júliustól már az összes további osztályhoz is rendelhető lesz az.

Az Apple újabb lépéselőnyt szerzett az MP3-lejátszók piacán azzal, hogy kifejlesztette azt az interface-t, amely lehetővé teszi a különböző Mercedes modellekben az iPod csatlakozást.

Az MP3-lejátszó a „Plug and Play” elven kapcsolódik a járműhöz számítógépes rendszeréhez, ami azt jelenti, hogy a felhasználónak nem kell mást tennie, mint rácsatlakoztatnia iPod-ját a kesztyűtartóban külön e célra kialakított bemenetre. Ezt követően automatikusan végbemegy a konfiguráció. A vezető így akár 10.000 zeneszámot is magával vihet a kesztyűtartóban lapuló MP3 lejátszó segítségével.

A Mercedes-Benz rendszere a 3. generációs iPod-okkal, azaz az iPod mini.-vel, az iPod photóval és az iPod U2-val kompatibilis.

A vezető a multifunkciós kormány gombjaival választhatja ki az iPod megfelelő menüpontját, pl. a „lejátszási sorrendet” az „előadót” vagy az „albumot”, és ugyanezen a módon szabályozhatja a hangerőt. A műszerfal központi kijelzőjén látható a mindenkori zeneszám címe vagy egy másik kiválasztott menüpont, és itt jelennek meg az MP3-lejátszó által tárolt adatok is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik