Üzleti tippek

Alacsonyabb árakra kötelezik a telefontársaságokat

admin
admin

2005. 05. 18. 07:41

A távközlésben tavaly 38-55 százalékkal csökkentek a nagykereskedelemi összekapcsolási díjak az EU által is vizsgált, csúcsidejű, helyi hívások esetében. A Magyar Telekomnál a díj hét helyett két forint, ám még így is 25-30 százalékkal magasabb az uniós átlagánál.

A Népszabadság cikke szerint az árak további csökkenését várja a Nemzeti Hírközlési Hatóság (NHH) attól, hogy tanácsa megnevezte a nagykereskedelmi vezetékes telefonszolgáltatások területén piaci erőfölénnyel rendelkező cégeket, illetve meghatározta azokat a feladatokat, amelyeket a következő hetekben végre kell hajtaniuk. Pataki Dániel, az NHH elnöke ősztől várja az új díjakat, amelyek remélhetőleg a fogyasztói árakban is megjelennek.

Az Európai Bizottság által is jóváhagyott határozat szerint a híváskezdeményezés nagykereskedelmi piacán a Magyar Telekom, az Invitel, a Hungarotel, az Emitel és a Monortel minősül jelentős erejűnek. A híváskezdeményezés ára elsősorban az újonnan piacra lépő, hálózattal nem rendelkező cégeknek (például Tele2) fontos, amelyek más társaságok infrastruktúráját használják.

A vállalkozásoknak lehetővé kell tenniük a szolgáltatásaik számviteli szétválaszthatóságát, a díjaikat kötelesek költség alapon megállapítani, amit az NHH saját módszerével ellenőriz, végül hálózatukat kénytelenek megnyitni mások előtt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.