Üzleti tippek

300 milliós veszteség a Fotexnél

A Fotex-csoport 2005 első negyedévi adózott vesztesége 301 millió forint volt, szemben a 2004 első negyedévi 380,3 millió forint veszteséggel. A konszolidált nettó árbevétel mintegy 20 százalékkal csökkent, 7,44 milliárd forint volt az év első három hónapjában.

A nemzetközi pénzügyi jelentési szabvány (IFRS) szerint készült, konszolidált gyorsjelentésből kiderül, hogy a csoport üzemi vesztesége 284,2 millió forintra csökkent az egy évvel korábbi 410 millió forintról. A veszteséget nagymértékben növelték a Keravill Rt. jogutód nélküli megszűnése miatti egyszeri költségek, valamint az Ajka Kristály Kft. dollárárfolyam-változás miatti vesztesége.

A termelő tevékenység árbevétele 32 százalékkal, a kiskereskedelmi forgalom több mint 31 százalékkal esett vissza a bázishoz képest, ugyanakkor jelentős növekedés tapasztalható az egyéb alaptevékenységek bevételében. Ezek közé tartozik az ingatlanhasznosítás, a bérleményeztetés, a zenei kiadói valamint a reklámtevékenység, amelyek a cégcsoporton belüli forgalomnak egyre nagyobb hányadát képviselik.

A Fotex jegyzett tőkéje 7,072 milliárd forint, a saját tőke értéke 23,34 milliárd forint volt a negyedév végén.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik