Üzleti tippek

Üzletemberek találkozóján vett részt Bécsben Kóka János

Osztrák-magyar üzletember-találkozón vett rész csütörtökön Bécsben Kóka János gazdasági miniszter.

A magyar nagykövetség szervezésében tartott találkozón osztrák részről olyan nagy cégek képviselői vettek részt, mint például a Siemens AG Österreich, a Bank Austria Creditanstalt, a Flughafen Wien, a Strabag, a Generali Holding Vienna AG, valamint az osztrák Gyáriparosok Szövetségének vezetői. Magyarországról egyebek mellett a TriGránit AG, a Dunapack, a T-Mobile Magyarország, a GYOSZ vezető képviselői.

Megfigyelők emlékeztetnek arra, hogy a külföldi érdekeltségű 25 ezer magyarországi cég között mintegy 5700 az osztrák, és Németország után Ausztria a második legfontosabb kereskedelmi partnere Magyarországnak. A múlt év első 11 hónapjában az Ausztriába irányuló magyar kereskedelmi szállítások értéke közel 2,6 milliárd euró volt, míg a Magyarországra irányuló osztráké mintegy 3,4 milliárd.

Osztrák összesítések szerint Magyarország továbbra is előkelő helyet foglal el a kelet-közép-európai osztrák beruházások listáján. Tavaly például 660 millió eurót fektettek be Magyarországon osztrák cégek, míg Szlovéniában 220 millió, Lengyelországban 190 millió, Csehországba 150 millió és Szlovákiában 105 millió eurót.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik