Üzleti tippek

Bővítette szekszárdi gyártócsarnokát a BHG

2400 négyzetméterrel bővítette 16 ezer négyzetméteres telephelyét a szekszárdi BHG Alkatrészgyártó Kft. - jelentette be Jobbágy Gábor ügyvezető igazgató.

A bővítés nyomán a gépkocsikba építhető klímaberendezéseket gyártó cég a szükséges csőcsoportok helyszíni gyártásával egészíti eddigi profilját. A fejlesztés mintegy 50 új munkahelyet teremt a városban – mondta a német-magyar vegyes tulajdonú cég vezetője a városvezetésnek tartott bemutató alkalmából.

Az igazgató elmondása szerint az egykori Budapesti Híradástechnikai Gyár fiókvállalatából 1995-ben alakult cégbe az évek során több mint egymilliárd forintot invesztáltak, jelenleg több mint 420 munkást foglalkoztatnak, kizárólag exportra termelnek, fő profiljuk gépkocsikba beépülő kisebb – ablaktörlő, tetőnyitó – motorok, komplett autóülések gyártása.

Éves árbevételük 2,1 milliárd forint volt tavaly, az idén 2,6 milliárd forintot terveznek.

Terveik között szerepel egy új, ezer tonnás présgép telepítése, komplett hátsó ülések, kipufogó rendszerek gyártása a legnagyobb autógyártó cégek részére, mint a Volkswagen, az Opel, az Audi.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik