Üzleti tippek

Ritmusváltás a kkv-s telefonpiacon

Akár 40 százalékos megtakarítást is elérhetnek azok az eddig Bázis díjcsomagot használó kis- és középvállalatok, amelyek áttérnek a Matáv új, Ritmus Üzleti díjcsomagjára.

Az utóbbi hónapokban jelentős átalakulások zajlottak a Matáv Vezetékes Szolgáltatási Üzletágának üzleti portfóliójában. Ahogy Kocsis Ferenc portfólióvezető fogalmaz: „a cég folyamatosan a használati szokásokhoz igazította kínálatát”. A március elsejétől bevezetett Ritmus Üzleti díjcsomag persze nem minden előzmény nélkül való.

Az elődök közül feltétlen említést érdemel a tavaly novembertől bevezetett V8. Az elsősorban azoknak a mikro-vállalkozásoknak előnyös, amelyek havi telefonhasználata alacsony, nem haladja meg a 3-4 órát. Ennél kissé feljebb pozícionálták az Üzleti Felező díjcsomagot: azoknak a vállalkozásoknak való, amelyek havi 3-4 óránál többet, de legfeljebb 10 órát használják a telefont, s számukra külön kedvezmény, hogy a havi díj fele lebeszélhető. A legújabb Ritmus Üzleti díjcsomag a V8 és az Üzleti Felező által reprezentált használati idő bővítése irányába mutat, a „több perc, több kedvezmény” jelszó jegyében.


Ritmusváltás a kkv-s telefonpiacon 1


Sávok, kedvezmények

A Ritmus Üzleti díjcsomag egyik újdonsága, hogy a kedvező percdíjak mellett megjelent a sávos kedvezmény, amely havi bruttó 30 ezer forintos számlaérték fölött lép életbe. Eszerint a 30 és 100 ezer forint közötti sávban 5 százalék a díjkedvezmény, a 100 és 200 ezer forint közti sávban 6 százalék, e fölött pedig 7 százalék. Vizi Krisztián termékmenedzser szerint az így kialakított sávos kedvezményrendszer könnyen átlátható az ügyfelek számára.

Külön előnye a díjcsomagnak, hogy nemcsak a Matáv szolgáltatási területén lévő üzleti ügyfelek vehetik igénybe, hanem az Invitel, a Hungarotel és a Monortel üzleti ügyfelei is, amennyiben használják a szolgáltató-előválasztást. Ebben az esetben ugyan továbbra is a helyi szolgáltatótól kapják az előfizetési díjat tartalmazó számlát, de a percdíjakat és a díjcsomag havi díját a Matáv számlázza.


Ritmusváltás a kkv-s telefonpiacon 2


Kézenfekvő kérdés persze, hogy miért is választaná egy vállalkozás a dupla számlázást. Nos, Vizi Krisztián szerint azokért a pénzmegtakarításban is mérhető előnyökért, amelyeket a Matáv csomagja nyújt. Példaként említette, hogy a Ritmus Üzleti díjcsomagban nincs kapcsolási díj. A napszaktól független díjszabást ugyancsak az előnyök közé sorolta, továbbá azt is, hogy a Matáv csomagjának bruttó 500 forintos vonalankénti havidíját csak az első három vonal után kell fizetni, a negyediktől kezdve minden további vonal ingyenes. Vizi Krisztián véleménye szerint – a forgalmi szokásoktól függően – 20–40 százalékos megtakarítást is hozhat a Ritmus díjcsomag.

Tízezres kör

Telefon, internet és honlap


Az egyetlen országos alternatív szolgáltató PanTel Távközlési Kft. eddig a nagyvállalati szegmensre összpontosított. Pantel Koktél néven áprilistól kis- és középvállalatoknak kínál csomagban akciós telefonszolgáltatást, szélessávú internet-hozzáférést, s ezek mellé díjmentes honlapkészítést. Felmérései szerint a kis- és középvállalatok körülbelül egyhatodának még nincs internetelérése és saját honlapja. Az összes középvállalati internetelőfizető 20 százalékának, a kisvállalati felhasználók mintegy felének még csak betárcsázós hozzáférése van. Akciója során leszerződő új ügyfelei részére a PanTel bruttó 11 forintos percáron kínál csúcsidejű belföldi távhívást. Az üzleti ADSL szolgáltatás belépési díj nélkül havi bruttó 11 110 forint az új előfizetők számára.

A portfólió hatósugara a mikrovállalkozásoktól a kis- és középvállalatokig terjed – mondta Kocsis Ferenc, hozzátéve: a Ritmus csomag már inkább a kis- és középvállalatokra fókuszál. Ez utóbbi kör is tízezres nagyságrendű, a kisebb cégek száma még ennél is jelentősebb, éppen ezért a Matáv a díjcsomagot több tízezer vonalra tervezte.

Nem könnyű persze, „megmozdítani” ezt az ügyfélkört – mondta a portfólióvezető –, hiszen a kisebb cégek esetében jelentős azok aránya, akik egyszerűen a Bázis díjcsomagot használják, annak ellenére is, hogy számukra jóval előnyösebb kondíciókat is kínál a Matáv. Különösen igaz ez az úgynevezett „nem Matáv szolgáltatási területen”, ahol az üzleti előfizetők sok esetben nem is tudnak arról, hogy a Matáv üzleti díjcsomagjait is választhatnák.

A Ritmus Üzleti díjcsomaggal, mondhatni, ritmusváltásra akarja késztetni az eddig ezen a területen passzívnak mutatkozó kis- és középvállalkozásokat a Matáv, hogy csökkenő fajlagos költségek mellett változtathassanak használati szokásaikon. Több vonalon, több percet beszélve növeljék saját üzleti eredményességüket és kommunikációs kapacitásukat.

Ajánlott videó mutasd mind

Újabb zűrös ügy az államtitkár körül

Előbb a saját könyvét feltupírozva kapott 10 milliót a közszolgálati egyetemtől, most meg a minisztérium ítélt meg 36 millió forintot az általa vezetett kutatócsoportnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.