Üzleti tippek

Kutatási – fejlesztési pályázat vállalkozásoknak is

A Nemzeti Kutatási és Technológiai Hivatal (NKTH) a Jedlik Ányos Program keretében 11 milliárd forint támogatást nyújt kutatási-fejlesztési projektek megvalósításához. A program vállalkozások és költségvetési kutatóhelyek együttműködésében megvalósuló olyan projekteket támogat, amelyek nemzetközi szintű tudományos eredményeket vagy jelentős szellemi hozzáadott értéket tartalmazó termékek, eljárások, szolgáltatások kidolgozását célozzák. A támogatható tevékenységek köre az alapkutatástól az alkalmazott kutatáson át a kísérleti fejlesztésig terjed.

Pályázni az élettudomány, az információs és kommunikációs technológiák, a környezetvédelem, az agrárgazdaság és biotechnológia, valamint az anyagtudomány területén lehet. A pályázat hatodik alprogramja a technológiai változások társadalmi kihívásai témában készülő tanulmányokat, elemzéseket támogatja.

A pályázatok benyújtási határideje 2005. május 20., 16 óra.
Az igényelhető támogatás legkisebb összege – a 6. alprogram kivételével – 300 millió forint, amelyhez a pályázóknak saját forrást kell hozzátenniük. Ennek mértéke függ a tevékenység jellegétől és a pályázó szervezeti formájától.

A költségvetési szervek és nonprofit szervezetek például százszázalékos támogatásban részesülhetnek. Vállalkozások esetében a projekt költségének 35 százalékától 100 százalékáig terjedhet a támogatás mértéke. A hatodik alprogramban a támogatás a projekt teljes költségét is elérheti, legkisebb mértéke 20 millió forint lehet.

Az elbírálás során előnyt élveznek egyebek közt a versenyképesség növelését, a kis- és középvállalkozások innovatív fejlesztését elősegítő pályaművek.

Ajánlott videó mutasd mind

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, a 24.hu Facebook-oldalán teheted meg. Ha bővebben olvasnál az okokról, itt találsz válaszokat.

Image: 73868721, A korm·ny ˙jabb plak·tkamp·nyt indÌtott 2019. febru·rban "÷nnek is joga van tudni, mire kÈsz¸l Br¸sszel!" felirattal, Soros gyˆrgy Ès Jean-Claude Juncker arckÈpÈvel., Place: Budapest, Hungary, License: Rights managed, Model Release: No or not aplicable, Property Release: Yes, Credit: smagpictures.com
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.