Üzleti tippek

Emelkedik a termékvisszahívások száma

admin
admin

2005. 04. 18. 00:00

Az elmúlt 12 hónapban jelentősen megnőtt Európa-szerte a visszahívott, veszélyesnek vagy hibásnak minősített fogyasztási cikkek száma, Magyarország az európai rangsorban e tekintetben a második helyet foglalja el.

Mindez abból az összegzésből derül ki, amelyet a témával kapcsolatban a PricewaterhouseCoopers nemzetközi tanácsadó cég magyar érdekeltsége juttatott el hétfőn az MTI-hez. Az Európai Bizottság általános termékbiztonsági irányelvének tavalyi bevezetése óta a termékvisszahívások heti átlaga az unió országaiban 175 százalékkal növekedett, azaz 4-ről 11-re emelkedett.

Az irányelv alkalmazásának bevezetésével a bizottság célja, hogy a fogyasztókat megóvja a nem biztonságosnak ítélt termékektől úgy, hogy bevezeti a kötelező visszahívás gyakorlatát az ellátási láncban részt vevő vállalatok számára.

A termékvisszahívási ügyek száma Magyarországon a múlt évben 46 volt. Ezt a számot csak Németország múlta felül, ahol 73 terméket hívtak vissza 2004-ben. A visszahívás Európában a múlt évben 373 terméket érintett összesen.

A közlemény a magyar helyzetet alapul véve azt a következtetést vonja le, hogy a cégeknek komolyan meg kell fontolniuk, milyen biztosítási konstrukciót választanak, hogy az fedezetet nyújt-e a termékvisszahívás költségeire.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Budapest, 2018. február 27.
Simonka György, a Fidesz Békés megye 4-es választókerületi, orosházi országgyûlési képviselõje beszédet mond a Linamar Hungary Zrt. beruházását bejelentõ sajtótájékoztatóján a Nemzeti Befektetési Ügynökség (Hungarian Investment Promotion Agency, HIPA) fõvárosi székházában 2018. február 27-én. A kanadai hátterû Linamar 8,64 milliárd forintos beruházásával három vidéki helyszínen összesen kétszáz új munkahelyet teremt, ebbõl 119-et Orosházán, 71-et Békéscsabán és tízet Gyöngyösön. A kormány 1,55 milliárd forint vissza nem térítendõ támogatást biztosít a részben autóipari, részben általános gépipari vállalat fejlesztéséhez.
MTI Fotó: Soós Lajos
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.