Üzleti tippek

Balaton: csaknem 300 milliós fejlesztési forrás pályázható

Két jelentős pályázatot hirdet a Balaton Fejlesztési Tanács (BFT) a Magyar Terület- és Regionális Fejlesztési Hivatal által biztosított fejlesztési forrás terhére.

A pályázatok ismertetésére hétfőtől egymást követő napokon négy helyszínen – Balatonlellén, Siófokon, Zánkán és Keszthelyen tart tájékoztató fórumot a Balatoni Integrációs és Fejlesztési Ügynökség Kht.
Péterffy Ilona, a kht. területi referense az MTI-nek elmondta: az első pályázat anyaga már megtalálható a BFT honlapján, beadási határideje május 2-án jár le.

A Balaton Kiemelt Üdülőkörzethez (BKÜ) tartozó önkormányzatok pályázhatják meg a településrendezési tervek elkészítésére, felülvizsgálatára kínált 10 millió forintot. Mintegy 111 millió forint keretösszeg áll rendelkezésre az idén a BKÜ települések rendezettségét szolgáló fejlesztések támogatására.

A strandok és csónakkikötők minőségi javítását célozza meg az a 130 millió forintos fejlesztési forrás, amely a 2006-2007-es kötelezettségvállalással további 56 millió forinttal bővül. A balatoni önkormányzatok mellett belföldi jogi személyek, gazdasági társaságok, egyéni vállalkozók és horgászegyesületek is pályázhatnak rá. A támogatás célja, hogy elősegítse a fürdőzés minőségi feltételeinek javítását, a strandok infrastrukturális fejlesztését, a szolgáltatások színvonalának emelését.

A szőlész-borász ágazat fejlesztésére összesen 42 millió forintra pályázhatnak az egyéni vállalkozók, gazdasági társaságok, belföldi jogi személyek, az őstermelők, a hegyközségek azzal a céllal, hogy versenyképesebbé váljon a Balatoni Régió szőlészete és borturizmusa.

Péterffy Ilona felhívta a figyelmet arra: a következő napokban jelenik meg honlapjukon az a pályázat, amelynek határideje május második felében jár le. A turisztikai témájú pályázatok idegenforgalmi rendezvényeket, marketingeszközöket, termékfejlesztést támogatnak, emellett szúnyoggyérítésre, a gyapjas pille elleni védekezésre is nyerhetnek forrást a pályázók.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik