Üzleti tippek

Versenyképességi és innovációs fejlesztési program vállalkozásoknak az EU-ban

Versenyképességi és innovációs keretprogram indítására tett javaslatot csütörtökön az Európai Bizottság vállalkozások segítésére az Európai Unió gazdasági növekedési és foglalkoztatási terveinek megvalósítása érdekében, 4,213 milliárd eurós költségvetéssel.

Az EU brüsszeli végrehajtó testülete közleményében kifejtette, hogy a keretből elsősorban olyan pályázatokat támogatnak majd, amelyek iparágak és cégek újító készségének fejlesztését szolgálják. Különös hangsúlyt helyeznek a legújabb információs technológiák, illetve a környezetkímélő és megújulni képes energiaforrások felhasználására. A program a befektetési kockázatok átvállalásáról, a bankhitelek garantálásáról is gondoskodik az érintett szektorban.

Az új program tervét a bizottság már szerdán bejelentette, jelezve a hozzá tartozó költségvetés megjelentetését a 2007-2013 közötti hétéves költségvetési időszak javasolt keretében is. A programot csütörtökön négy EU-biztos – Günter Verheugen ipari, Viviane Reding információs technológiai, Sztavrosz Dimasz környezetvédelmi és Andris Piebalgs energiaügyi felelős – egyöntetűen kulcsfontosságúnak minősítette az elkövetkezendő évekre. A javaslatot és a költségvetést mindazonáltal az uniós szakminisztereknek még jóvá kell hagyniuk.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik