Üzleti tippek

Ipari Park Fejlesztési Program – konferencia Szegeden

A magyarországi Ipari Park Fejlesztési Program megvalósításának új iránya a határmenti gazdasági lánc kialakítása, ami segítheti e területek gazdasági együttműködését – mondta Becsey Zsolt, Európai parlamenti képviselő pénteken, az Ipari Parkok fejlesztéséről szóló konferencián Szegeden.

A Vajdaságban most kezdenek az Interreg pénzekre pályázni és ha az elkövetkező másfél-két évben létrejönnek jó kapcsolatok, közös projektek születnek és a pályázatírásban is együttműködnek az érdekeltek, akkor a 2007-ben induló időszakban már nagy eséllyel, európai szintű együttműködési formában lehet pályázni az uniós forrásokra – mutatott rá.

Székely Péter, a Magyar Tudományos-technológiai és Ipari Parkok Szövetségének elnöke hangsúlyozta: a hármas határ menti térségben pályázati forrásokkal és közös infrastruktúrával versenyképessé válhatnak a helyi vállalkozások és hosszú távon kialakulhat az új, és már meglévő ipari, kereskedelmi és logisztikai vállalkozások együttműködési hálózata.

Felhívta a résztvevő szakmai szervezetek képviselőinek figyelmét, mint jó példára, a Kárpátaljai Beszállítói Klaszter projektre. A klaszter autóipari beszállítói reményekkel és multicégek számára is észrevehető méretű szervezettel lépett piacra, amelyben Kelet-Szlovákia, Kárpátalja és Zemplén több fejlesztési ügynöksége, ipari parkja, egyetemi intézménye vesz részt – mondta a szakember.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik