Üzleti tippek

Területfejlesztésre 3 milliárd forint az Észak-alföldi régióban

Decentralizált terület- és régiófejlesztési célokra 11 jogcímen 3 milliárd forint nyerhető el pályázati úton, vissza nem térítendő támogatásként az idén a Jász-Nagykun-Szolnok, Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét tömörítő Észak-alföldi régióban – jelentette be a regionális fejlesztési tanács soros elnöke szerdán Szolnokon sajtótájékoztatón.

Hetven százalékos mértékű támogatás igényelhető egyebek között a munkahelyteremtő vagy -megőrző beruházásokra, az azzal összefüggő infrastrukturális fejlesztésekre, a vállalkozóvá válást elősegítő beruházásokra, a kistérségek elérhetőségét, illetve az azon belüli közlekedési kapcsolatokat javító közúthálózat fejlesztésekre – jelezte Tokár István.

Lehetőség van továbbá a turisztikai szolgáltatások, a humáninfrastruktúra fejlesztéséhez, valamint a régió kistérségeiben élők tájékoztatásának javítására készülő programokhoz is pénzt nyerni – tette hozzá. A beküldött pályázatokról két körben döntenek, ezek közül az első körben a beérkezési határidő április 15.

Az Észak-Alföldi Regionális Fejlesztési Tanács elnöke elmondta: egy másik pályázatuk a települési hulladék közszolgáltatás fejlesztésére hivatott, az elnyerhető támogatási keret 208 millió forint.
A hulladékgyűjtő szigetek, udvarok, komposztáló telepek kialakítására, szállítást végző gépjárművek beszerzésére kiírt 60-70 százalékos mértékű támogatásra települési önkormányzatok pályázhatnak.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik