Üzleti tippek

Továbbképzés a területfejlesztéssel foglalkozóknak

Mintegy 7.200, területfejlesztéssel foglalkozó intézményi és civil szervezeteknél tevékenykedő dolgozó ingyenes továbbképzésen vehet részt, a jelentkezéseket szerdától lehet beadni - ismertette Csanádi Ágnes, a VÁTI Kht. vezérigazgatója kedden Budapesten, a programot indító rendezvényen.

A személyenként 250 ezer forintos képzés támogatását a regionális fejlesztési operatív program 2 milliárd forintos keretéből finanszírozzák.
A felsőfokú szakirányú továbbképzésnél a személyenkénti támogatás elérheti a 600 ezer forintot. A területfejlesztés területén tevékenykedők a VÁTI Kht. honlapján tájékozódhatnak az egyes képző intézmények jelenleg 45 féle tanfolyami ajánlatáról.

A képzési kínálatot a VÁTI Kht. a képző intézmények pályázatai alapján állította össze. A képzéseket akkreditált intézmények kínálják. A képző intézmények további jelentkezései alapján több más szakirány is a listára kerülhet. Ebben a képzésre jelentkezők véleményét is figyelembe veszik – jegyezte meg a vezérigazgató.

A 7.200 helyre a beérkezés sorrendjében fogadják a jelentkezéseket. A tanfolyami jelentkezéshez szükséges, hogy a munkaadók lehetőséget adjanak a munkaidőben történő részvételre.

A 45 féle képzési irány közül több az európai uniós pályázatokon való sikeres részvételhez járul hozzá. Így például többféle tanfolyam indul a pályázatkészítés, a projektmenedzseri teendők témakörében. Jelentkezhetnek a területfejlesztési szakemberek a szociális, a közbeszerzési, a vezetési ismeretekkel foglalkozó és még sok más tanfolyamra is.

A programindító rendezvényen Kolber István a VÁTI Kht.-t is felügyelő, a regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter elmondta: a regionális fejlesztési operatív programra háromszor annyi pályázat érkezett, mint a forrás. A területfejlesztést, a társadalmi, gazdasági egyenlőtlenségek mérséklését szolgáló programra az Európai Unió 86 milliárd forintot biztosít, a magyar költségvetés kiegészítésével együtt ez 114 milliárd forintot jelent 2004-2006 között.
Kordás László, a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium politikai államtitkára a rendezvényen méltatta a program felnőttképzési jelentőségét. Utalt arra, hogy fontos az összhang az egyes európai uniós források felhasználásában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik