Üzleti tippek

Sikeres a kkv-k piaci hatékonyságát segítő képzési program

Sikeres a kis- és középvállalkozások (kkv) képzésére indított pilot program, amely abban segít, hogy vállalkozások eredményesen megfeleljenek a versenyképesség követelményeinek – mondta Gérnyi Gábor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) főosztályvezetője az MTI-nek.

A GKM támogatásával Tatabányán, a Modern Üzleti Tudományok Főiskolája (MÜTF) március eleje óta működtet Európai Uniós Megfelelési és Tudásközpont elnevezéssel képzési rendszert. A programban több mint száz kis- és középvállalkozás vesz részt, és a végén az eddigi tapasztalatok hasznosításával folytatódik a képzés más helyszíneken is – közölte Gérnyi Gábor. Hozzátette: április végén a programot elindítják Székelykeresztúron is.

A GKM elképzelései szerint a szolnoki, az egri, a nyíregyházi, a szombathelyi főiskolák, valamint a budapesti Corvinus Egyetem, illetve a szegedi, a pécsi és a debreceni egyetem is részt vesznek a projektben.
GKM tájékoztatása szerint a vállalkozások számára ingyenes képzésen gyakorlatias gazdasági és üzleti ismereteket szerezhetnek a vállalkozások. A program keretében 120 órában 10 héten át oktatják a marketing és menedzsment ismereteket, az üzlettervezési, hitelezési, pályázatírási, adózási, vállalkozói számviteli, piac- és adatelemzési tananyagot.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik