Üzleti tippek

Szerkezetet vált az APEH

Az adóhivatallal szemben támasztott követelmények szakszerű és rugalmas teljesíthetősége érdekében az APEH vezetése indokoltnak tartotta a hivatal szervezeti struktúrájának részbeni módosítását, amely az érintett vezető tisztviselők munkakörének megváltozásával járt – jelentette ma be az APEH.

Az ellenőrzési tevékenység hatékonyságát növeli, hogy az Ellenőrzési főosztálytól függetlenítve létrejött a felülellenőrzéseket végző szervezeti egység. Az újonnan felállt egység kiemelt fontosságú feladata az adóhivatali ellenőrzések szakmai felügyelete. Az elnök a felülellenőrzési terület vezetésével dr. Ferenczy Judit főosztályvezetőt bízta meg, aki korábban az Ellenőrzési főosztályt vezette.

Az Ellenőrzési főosztály élére az APEH Oktatási Igazgatóságának korábbi vezetője Hajdu Miklósné került, aki az Oktatási Igazgatóságot megelőzően az Operatív ellenőrzési főosztály vezetője volt. Az oktatási igazgató Söllei János, a tervezési munkát eddig irányító vezető lett.

A Tervezési és elemzési főosztály megüresedett vezetői posztjának betöltésére az APEH belső pályázatot ír ki. Az átszervezéssel érintett tisztviselők a kinevezésüket kézhez kapták, és az elfogadó nyilatkozatot megtették. Az átalakulás következtében az Általános főosztály a jogi elnökhelyettes, a Tervezési főosztály a szakmai elnökhelyettes felügyelete alá került. Az APEH szervezeti és működési szabályzata ennek megfelelően módosult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik