Üzleti tippek

Újra Közép-Kelet-Európa felé fordultak a befektetők

admin
admin

2005. 03. 30. 00:00

Megnőtt a befektetők érdeklődése Közép-Kelet-Európa iránt, 2004-ben a fúziók és vállalat-felvásárlások értéke (ahol nem veszik számba a privatizációt és a zöldmezős beruházásokat) 30 százalékos növekedés mellett 50,9 milliárd dollárt ért el a térségben – hangzott el a PricewaterhouseCoopers szerdai tájékoztatóján.

“A magyarországi tranzakciók értéke 3,3 milliárd dollárt tett ki, ami 24 százalékos növekedést mutat, miközben a tranzakciók száma 128-ról 115-re csökkent” – mondta Dezse Margaret. A PwC pénzügyi tanácsadási üzletág vezető partnere hozzátette: a tranzakciók átlagos értéke tovább emelkedve megközelítette a 39 millió dollárt.

Ezeknél a számításoknál a magyarországi társaságok régióbeli vásárlásait is figyelembe vette a PwC, így a 100 millió dollár feletti tranzakciók rangsorát 432 millió dollárral a BorsodChem Rt.-be invesztáló intézményi befektetők vezetik, a második helyen pedig a Mol Rt. 148 millió dolláros szlovák felvásárlása áll, amelyben a Slovnaft 28,4 százalékát vette meg.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Quadrangular pieces of soap of various colors displayed on newsprint paper grouped by colors
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.