Üzleti tippek

Holland-Magyar Fórum a versenyképességért

Kutatók, akadémikusok, politikusok, üzletemberek és civilszervezetek képviselőinek részvételével rendezik meg kedden és szerdán Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémián az első Holland-Magyar Fórumot.

Az Európa Mozgalom Holland és Magyar Tanácsa által szervezett eseményen a szakemberek véleményt és tapasztalatot cserélnek a versenyképességi stratégiákról, és megkísérelnek választ adni arra a paradoxon-szerű kérdésre, hogy a kreativitást, innovációt miért nem követi hasonló mértékű produktivitás, növekedés. 

Aa két ország kormányzata hasonló nézeteket vall a versenyképességről és a szociális kohézióról, hasonlóak a munkaerő-piaci és az infrastrukturális problémák, így jó eséllyel sikerülhet közös gondolkodással megoldásokat találni, az új uniós lisszaboni stratégiát hatékony nemzeti programokra lebontani.

Dióssy Gábor, a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium politikai államtitkára hangsúlyozta: 2004-ben Hollandia volt a legnagyobb működőtőke-befektető Magyarországon; igen szoros és hasznos az együttműködés holland szakemberekkel, ezt tovább mélyítheti a most életre hívott Holland-Magyar Fórum. Az államtitkár szerint a nyitott, liberalizált piacgazdaság az egyetlen modell, amely kedvez a nagyobb hozzáadott értékű, innovatív, tudás alapú munkának, és megteremti a szociálisan érzékeny, szolidáris társadalom gazdasági bázisát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik