Üzleti tippek

Utazás kiállítás a hétvégén

Több mint 19 000 négyzetméteres területen a szervezők ígéretei szerint minden eddiginél gazdagabb kínálattal és színesebb kísérő programmal fogadja látogatóit március 17. és 20. között az Utazás és a Karát kiállítás a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban.

Az idei seregszemlén minden eddiginél több külföldi ország képviselteti magát, Magyarországgal együtt 44 ország mutatkozik be nemzeti standokon, illetve turisztikai hivatalain, utazási irodáin keresztül. Az összesen 806 hazai és külföldi kiállító kínálatában a hagyományosnak tekinthető üdülési lehetőségek, családi programok mellett számos, úgynevezett aktív kikapcsolódást nyújtó program – lovaglás, vadvízi evezés, szafari kirándulás – valamint az egészséges életmódot népszerűsítő wellness és fittness program szerepel.

A kiállítók többsége jelentős kedvezményeket is nyújt a kiállítás alkalmával. Mindezen felül a résztvevők különböző „vendég csalogató” programokkal, zenés, táncos produkciókkal, neves művészek előadásaival is várják az érdeklődőket a „B” pavilon színpadán, illetve saját standjaikon. A kiállítás díszvendégei ezúttal Jordánia és Békés megye. Standjaikon a turisztikai programok gazdag választéka mellett természeti adottságaikat, kulturális, művészeti értékeiket, gasztronómiai jellegzetességeiket is megismerhetik az érdeklődők. A kiállítók elhelyezése az utóbbi évek hagyományait követi. Az „A” pavilon a külföldi országoké, illetve a hazai kiutaztató irodáké, a „B” és a „D” pavilon a belföldi régióké, a hazai utakat kínáló irodáké, turisztikai hivataloké, valamint a lovas programokat ajánlóké.

Az kiállítás kiemelt kísérő eseménye, az „UTAZÁS Gasztrorandevú” ízes program és versenysorozata – a tavalyi nagy siker után – valószínűleg idén is sokakat vonz a „C”, és C2-es pavilonokba. A kiállításhoz idén három jelentős szakmai konferencia kapcsolódik, melyek témái az amerikai vízumszabályokról, a légi forgalom és a turizmus kapcsolatáról, valamint a lovas turizmus helyzetéről ad naprakész információkat a turisztikai szakemberek számára. Ezúttal is az Utazás kiállítással egy időben nyílik meg a KARÁT kiállítás, melynek idei kínálatában az arany ékszereké a főszerep. A különleges ékszereket az „F” pavilonban tekintheti meg a közönség, ahol vásárlásra is lehetőségük van.

A szabadterületen lovas, illetve off road pálya várja a lovas és autó sport iránt érdeklődőket. Az Utazás és a Karát kiállítás első napja (március 17.) szakmai nap, a további napokon a kapuk (március 18 – 20.) a nagyközönség számára is nyitottak. A két kiállítás közös belépőjeggyel látogatható. A kiállítást a szakmai napon, március 17-én, 11 órakor Kolber István, a regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter nyitja meg a „B” pavilonban. A seregszemlére vidékről érkezők a Volánbusz Rt. magyarországi járatain 50 százalékos kedvezményt, illetve a MÁV járatain 50 százalékos menettérti kedvezményt vehetnek igénybe

Ajánlott videó

Olvasói sztorik