Üzleti tippek

Sok koreai befektetőre számít Gyurcsány

Magyarország és Dél-Korea egy sor megállapodást kötött, többek között a számítógépes bűnözés megelőzése és a befektetések elősegítése érdekében.

Roh Moo-hyun koreai elnök és Gyurcsány Ferenc kereskedelmi megállapodást kötött. A korea.net információi szerint a megállapodás elsősorban a gépjárműforgalmazást és az információtechnológiai együttműködést segíti elő.

Gyurcsány számít a koreai kormányzatra annak érdekében, hogy minél több befektető érkezzen Magyarországra. A miniszterelnök szerint Magyarország aktívan támogatja Dél-Koreának az észak-koreai atomprogram békés megoldásáért tett erőfeszítéseit.

Csütörtöki tárgyalásukon Jambrik Mihály informatikai miniszterhelyettes és koreai kollégája, Roh Jun-hyong információtechnológiai megállapodást írt alá. Ennek értelmében a két ország ezentúl közösen lép fel a hálózatokat ért támadások, mint péládul a hackerek és vírusok ellen.

A két ország közös munkacsoportot hoznak létre a digitális televíziózás, a szélessávú internet, valamint az e-kormányzat megoldásai érdekében.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik