Üzleti tippek

Kelet-Nyugat expo Nyíregyházán

Az idén június 2.-5. között rendezik meg a 15. Kelet-Nyugat Nemzetközi Kiállítás és Vásárt Nyíregyházán – közölték a szervezők szerdán, a szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhelyen tartott sajtótájékoztatójukon.

Az európai uniós, illetve a közösségen kívüli országok közötti gazdasági együttműködést és a kereskedelmi kapcsolatokat erősítő expón háromszáz cég vesz részt a kontinensről – mondta Lendvai István, a rendező nyíregyházi Fimex-Fair Kft. ügyvezető-igazgatója.

A kiállítás keretében lakberendezési és építőipari szakvásárt is tartanak, valamint először adnak lehetőséget a turizmussal foglalkozó cégek bemutatkozásának. Az igazgató kiemelte: a kormány által kezdeményezett Szülőföld Program segítésének céljával az expo keretében megrendezik a határon túli magyar vállalkozások találkozóját is.

Lendvai István szavai szerint – a hagyományoknak megfelelően – a kárpát-medencei üzletemberek is találkoznak Nyíregyházán, ők a regionális együttműködés erősítésének feladatait egyeztetik tárgyalásaikon.

A sajtótájékoztatón a kiállítást rendező társaság vezetője szólt arról is, hogy a Visegrádi 4-ek együttműködő országai, Ukrajnával kiegészülve, külön mutatkoznak be. Az öt államból 100 cég állít ki a Kelet-Nyugat expón, közöttük ipari, mezőgazdasági és külkereskedelmi vállalkozások.

A nyíregyházi vásárra a szervezők több, mint ötvenezer hazai és külföldi látogatót várnak, s az elmúlt évekhez hasonlóan több száz millió dolláros üzletkötésre számítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik