Üzleti tippek

Turizmus: a vendégéjszakák számának növelése a cél

A Magyar Turisztikai Hivatal elnöke szerint a 2007-2013-as időszakra vonatkozó európai uniós források a turizmusra vonatkozó arányát a jelenlegi 2,7 százalékról 4 százalékra azaz 230-240 milliárd forintra kellene emelni.

Somogyi Zoltán, az MTH elnöke az Országgyűlés Idegenforgalmi Bizottságának keddi ülésén elmondta, hogy az uniós bevételek a magántőke bevonásával és hazai forrásokkal kiegészítve elérhetik az 1000 milliárd forintot.

A hivatal azt tervezi, hogy a diszkont légitársaságok forgalmának élénkítésére idén a tavalyi 200 millió forint 2,5 szeresét fordítja Magyarország a központi költségvetés tartaléka terhére. Céljuk elsősorban nem az utasok számának a növelése. „Azt szeretnénk, ha a hazánkba látogatók, minél több időt töltenének nálunk.” – mondta Somogyi.

A gazdasági kabinet már elfogadta az 5000 ezer fős kongresszusi központ megépítésének előterjesztését Az MTH elnökének reményei szerint rövidesen a kormány elé kerülhet a tervezet. Emellett 2006-2007-re egy 5 milliárd forintos keretet tudnak biztosítani a műemlékfürdők felújítását célzó programra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik