Üzleti tippek

Haznánkba telepítené regionális központját a Subway

Regionális logisztikai központ létesítését tervezi Magyarországon a világ legnagyobb szendvicsétterem-hálózata, a Subway. A társaság szombaton nyitja meg legújabb, harmadik egységét, három hét múlva pedig a negyediket.

A magyarországi üzletfejlesztést vezető Székelyföld Kft, ügyvezetője elmondta, nem feltétlenül a gyorsaságra törekszik az itteni hálózat kiépítésénél, azt azonban kiemelten fontosnak tartja, hogy a Subway hálózata legalább 10 százalékkal gyorsabban fejlődjön a konkurenseknél.
Magyarországon tíz éven belül 48 fővárosi és 86 vidéki egységet szeretnének kiépíteni. Jelenleg a Móricz Zsigmond körtéren készült el egy 90 négyzetméteres egység, a hónap végén pedig a Mammutban adnak át egy éttermet. Várhatóan már az idei évben lesz üzlet Debrecenben, Szegeden, Győrben és valószínűleg Szolnokon, valamint Nyíregyházán is.
A franchise-jogok eladását továbbra sem tervezik mesterfranchise alkalmazásával, tehát nem egyetlen vállalkozó veszi meg a területre vonatkozó jogot.

A beszállítói rendszer egyelőre nem változik, a kenyeret a jövőben is Horvátországból hozzák, de minél előbb szeretnének magyar partnereket találni. A bővülő hálózatot természetesen csak egy olyan logisztikai központ tudná jól kiszolgálni, mely a későbbiekben a környező országokat is ellátná, így már vizsgálják egy magyar központ létesítésének költségeit.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik