Üzleti tippek

KKv-knek szól a milliárdos munkahelyteremtő program

Április 29-ig lehet pályázni a kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására, amely során a programban résztvevők 800 ezer forintot kaphatnak egy-egy munkahely létrehozásához.

A még el nem kezdett beruházások támogatására március 7-től április 29-ig lehet pályázni, a teljes pályázati dokumentáció már letölthető a szaktárca honlapjáról – mondta Csizmár Gábor munkaügyi miniszter.

A kis- és középvállalkozások munkahelyteremtő beruházásainak támogatására 1,5 milliárd forint értékben indít programot a munkaügyi minisztérium. A tárca vezetője szerint 2000 új munkahely keletkezhet.
A program 800 ezer forint támogatást nyújt egy-egy munkahely létrehozásához, és további 200 ezer igényelhető, ha hátrányos helyzetű térségben történik a beruházás, illetve, ha a vállalkozás regisztrált munkanélkülieket alkalmaz.

A támogatás elnyerése esetén a vállalkozásnak a meglévő és az újonnan felvettek létszámát három éven át, a támogatással létrehozott kapacitásokat pedig öt évig fenn kell tartani. A pályázatok támogatásáról a szakminiszter június 15-ig dönt majd.

Csizmár Gábor elmondta, hogy munkahelyteremtésre több más program is indul a közeljövőben, ezek eredményeként összesen több mint 10 ezer munkahely jöhet létre. A rendelkezésre álló forrás is jóval több, mint a tavalyi 2 milliárd forint. A közmunka program a tavalyi 4,4 milliárd forint után idén 6,2 milliárdból gazdálkodhat. Ez lehetővé teszi, hogy hét régi program folytatódhat, amely 12 500 fő foglalkoztatását biztosítják. A miniszter hozzátette, hogy Európai Uniós forrásokból ezen túl indítanak majd még programokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik