Üzleti tippek

Március 1-től pályázhatnak a kkv-k

Március 1-jétől fogadják be a GVOP program keretében a kkv-k fejlesztésére meghirdetett pályázatokat. A benyújtási határidő a legtöbb esetben szeptember 30-a, az idén kiírt négy pályázat teljes támogatási kerete 11.7 mrd Ft.

A gvop keretében idén összesen 16 pályázatot írtak ki, 45.5 mrd Ft-os teljes keretösszeggel. Ebből a kkvk támogatására 4 pályázat és 11.7 mrd Ft vonatkozik.

A tavaly legnépszerűbbnek bizonyuló, műszaki-technológiai fejlesztésre ebben az évben 6.8 mrd jut. Ezen pályázatok benyújtása és elbírálása szakaszos, így a keretet várhatóan két egyenlő részben használják fel. Az elnyerhető támogatás maximum a projekt elszámolható összköltségének 35 százaléka, de legfeljebb 25, legalább 1 millió Ft lehet.

A korszerű menedzsmentrendszereket és technikákat támogató pályázat 2005-ös tervezett keretösszege 2.4 mrd Ft, az elnyerhető támogatás a projekt összköltségének legfeljebb 50%-a, de maximum 1.4 millió Ft lehet.

Az idei kkv-pályázatok a tavalyi konstrukciókra épülnek, a tartalom alapvetően nem változott, egyszerűsítések, pályázóbarát változások azonban történtek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik