Üzleti tippek

KKv vonalon erősít a Citibank

A Citibank Rt. az idén bővíteni szeretné CitiBusiness üzletágát, amely a legfeljebb 450 millió forint éves árbevételű kis- és középvállalkozókat szolgálja ki – mondta Horváth János ügyvezető igazgató, az üzletág magyarországi vezetője.

A potenciális ügyfélkört, amely megfelel a Citibank hitelezési feltételeinek, az igazgató 50-70 ezerre becsülte.

Az üzletág 20-450 millió forintig finanszírozza a megcélzott vállalkozói kört. Nem finanszíroznak fedezetalapon és induló vállalkozásokat sem, kivétel lehet, ha meglévő vállalat gründol új céget. A hitelnyújtás feltétele legalább két lezárt gazdasági év és minimum 20 millió forint éves árbevétel.

A Citigroup az ingatlanfejlesztést, az állami szférát és a mezőgazdaságot globálisan nem finanszírozza, a feldolgozóiparra, a kereskedelemre és szolgáltatóiparra koncentrál – derült ki.

A termékpaletta széles, 5-7 éves fejlesztési hitelt, a napi likviditás menedzselésére készenléti hitelkeretet, a termelés ciklikusságából fakadó rendszeres finanszírozási problémák megoldására folyószámla-hitelt, készpénzfedezetes hitelt és garanciát egyaránt kínálnak. Egy-két hónap múlva bevezetik a lombardhitelt is. Faktoring terméke nincs a banknak, de szállítói konstrukciók vannak és együttműködnek egy faktorcéggel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik