Üzleti tippek

Kovács Imre az év logisztikai szakembere

Szakmai életútjának elismeréséül Kovács Imrét, a MÁV Rt. árufuvarozási főigazgatóját választotta az Év logisztikai szakemberének a Navigátor logisztikai, áruszállítási szakfolyóirat – tájékoztatta Kiss Pál, a Magyar Közlekedés Kiadó igazgató-főszerkesztője az MTI-t.

Kovács Imre a tavaszi szállítmányozási konferencia megnyitó ünnepségén veheti át a díjat. A szerkesztőbizottság nyolcadik alkalommal döntött a cím odaítéléséről. Eddig Sipos István, a MÁV Rt. néhai vezérigazgatója, KautzIstván, a Masped Rt. elnök-vezérigazgatója, Berényi János, a GySEV Rt. korábbi elnök-vezérigazgatója, Wáberer György, a Volán Rt. elnök-vezérigazgatója, Iszak Tibor, a Raaberfreight Kft. vezérigazgatója, valamint Révész Bálint és Fülöp Zsolt részesült ebben a szakmai elismerésben.

A szerkesztőbizottság indoklása szerint Kovács Imre nevéhez fűződik a hazai vasúti áruszállítás dinamizálása. A 40 éves szakember két éve áll a MÁV Rt. árufuvarozási üzletágának élén mint főigazgató. Kinevezése előtt a GySEV Rt. kereskedelmi igazgató-helyettese volt. Irányításával európai szinten is jelentős mértékben nőtt a vasúti áruszállítás részaránya Magyarországon, amely mindenekelőtt köszönhető az új hazai és nemzetközi üzletpolitikának.

A nyereséges áruszállítási teljesítmény mellett Kovács Imre vezetői munkájának köszönhetően szakmailag is elfogadott, új menedzsment új stílusban vezeti a MÁV Rt. árufuvarozási üzletágát, amely – érdekeltségeivel közösen – ma már MÁVCARGO néven közös stratégiai elveket képvisel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik