Üzleti tippek

GVH-OECD versenyügyi oktatási központ lesz Budapesten

A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) elnöke és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) főtitkárhelyettese aláírta a két szervezet által közösen létrehozott Budapesti Versenyügyi Regionális Oktatási Központ alapító okiratát Párizsban – közölte a GVH.

Közleményében a GVH ismerteti: az oktatási központ az OECD és a GVH szakmai hátterére építve nyújt segítséget elsősorban a közép-, kelet- és délkelet-európai országok számára. Létrehozásának elsődleges célja a versenypolitika, versenyjog és a versenykultúra fejlesztése, valamint a versenyhatóságok munkájának elősegítése, hozzájárulva a verseny javításához és ezzel a gazdasági növekedéshez.

A Versenyügyi Regionális Oktatási Központtal Magyarország vezető szerepet kap a régión belül az átmeneti gazdaságok fejlesztésében való részvétel és technikai segítségnyújtás területén.

A GVH szerint az a tény, hogy a központ budapesti székhellyel jön létre, elismerése annak, hogy a magyar versenyjog és alkalmazása a régión belül kiemelkedően fejlett. Az intézmény sikeres működtetésével Magyarország a régión belüli versenypolitika alakításának meghatározó szereplőjévé válhat – mutat rá a közlemény.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik