Üzleti tippek

Keddtől emelkedik a tulajdonilap-másolat díja

A hiteles tulajdonilap-másolatok kikérése keddtől 4000 forintra emelkedik. A fővárosi ingatlannyilvántartás ügymenetének gyorsítására a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium kettéosztotta a budapesti földhivatalt.

A költségvetési törvény értelmében február 15-étől a hiteles tulajdonilap-másolat kikérésének díja 4000 forintra emelkedik. Az ingatlanügyekért is felelős Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium ezen változtatáson kívül az idén felülvizsgálja más, a közigazgatási eljárásról szóló törvény alapján hozzá tartozó adatszolgáltatási tevékenységeit is.

Átalakítják a Fővárosi Kerületek Földhivatalát is. A budafoki úti hivatal mellett 2005. első felében a Lehel téri piaccsarnok épületében nyitnak ügyfélszolgálatot, amelyet az év második felében teljes jogkörű földhivatallá bővítenek. Így a Lurdy-házban kialakított adatszolgáltató irodával együtt már három helyen tudják fogadni az ügyfeleket.

A három budapesti hivatal mindegyike, akárcsak az ország összes földhivatala a Takarnet hálózatán keresztül össze van kötve egymással, így országos adatlekérdezésre alkalmas. Ügyet indítani azonban csak a területileg illetékes földhivatalban lehet, a Lehel téri iroda ügyfélkörébe a XIII. és a környező kerületek tartoznának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik