Üzleti tippek

Olasz turisták: Magyarország az új kedvenc

A KSH legfrissebb adatai szerint 2004-ben az olasz turisták által eltöltött vendégéjszakák száma elérte a 600 ezret Magyarországon, amire az elmúlt tíz évben nem volt példa. A szállodai vendégéjszakák országos adatait illetően 2004-ben az olasz piac a második helyen végzett a küldő országok rangsorában.

Obrofta Anita, a Magyar Turizmus Rt. milánói képviseletének vezetője szerint a kiemelkedő eredményekben jelentős szerepe van a képviselet elmúlt három évi intenzív marketing-munkájának, annak, hogy igen széles körben meg tudták szólítani az olasz nagyközönséget és szakmát. Többek között az Olaszországban is igen népszerű „Legyen Ön is milliomos” vetélkedő-műsor játékvezetője invitálta a nézőket Magyarországra.

A hagyományos városlátogatáson kívül, a bor- és gasztronómia-, a kerékpár-turizmus programjai, a folyami hajós körutazások, valamint az egészség-turizmus adta pihenési lehetőségek is egyre keresettebbek az olasz turisták körében.

Az uniós csatlakozást követően bővültek a légi összeköttetés lehetőségei, s ez is hozzájárult a beutazó forgalom növekedéséhez.
Mindennél többet mond a megnövekedett olasz érdeklődésről, hogy azoknak az úgynevezett tour-operátoroknak a száma, akik magyarországi utazások szervezésével, előkészítésével foglalkoznak, egy esztendő alatt 53 százalékkal nőtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik