Üzleti tippek

Kamatot csökkentenek a bankok

Folyamatosan követik az MNB január 25-i 50 bázispontos alapkamat-csökkentését a hitelintézetek. A K&H-nál a lakossági számlák kamata mérséklődik, a Trezor számla évi 1,75-7,75 százalékos új kamata 25 bázisponttal alacsonyabb a korábbinál. Március 1-jétől a lakossági Megtakarítási számla kamata is alacsonyabb lesz, akkor 100 bázisponttal évi 7-9 százalékra csökken a kamat.

Az Inter-Európa Banknál a lakossági betéti kamatokat már január végén csökkentették, most a lakossági folyószámla kamata lesz alacsonyabb 50 bázisponttal.

Az OTP Bank februárban fokozatosan csökkenti kamatkondícióit. A legnagyobb lakossági bank február 1-jétől 0,5 százalékponttal, 4,49 százalékra mérsékelte az új lakásra felvehető, 5 éves fix kamatperiódusú hitelek kamatlábát. Február 11-től a lakossági folyószámlán fix kamatra lekötött betétek kamatait csökkentette 50 bázisponttal, február 26-tól pedig a változó kamatra lekötöttekét mérséklik ugyanennyivel. Az új feltételek szerint a 12 hónapra fix kamattal lekötött lakossági betétek évi 5,25-6,25 százalékot kamatoznak, a változó kamatra lekötöttek pedig évi 5,30-6,30 százalékot az összeg nagyságának függvényében.

A HVB Bank mától a gazdálkodói szféra hitel-, illetve betéti kamatait csökkenti 20-30 bázisponttal. A Volksbankban a devizában nyújtott lakáshitelek kamata változik hétfőtől, a forinthiteleké nem. Az euróban nyújtott hitelek kamatát csökkenti, a svájci frankban nyújtottakét viszont emelik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik