Üzleti tippek

Pályázat formatervezési díjra

A Magyar Formatervezési Tanács a gazdasági minisztériummal karöltve meghirdette a Magyar Formatervezési Díj pályázatát. A pályamunkákat négy kategóriában április 25-ig lehet benyújtani.

Újabb formatervezési pályázatot hirdetett meg a Magyar Formatervezési Tanács. Január elején fiatal formatervezők számára hirdették meg a Moholy-Nagy László Formatervezési Ösztöndíjat, most pedig a Magyar Formatervezési Díj pályázata jelent meg. Az immár huszonötödik alkalommal, most a Gazdasági és Közlekedési Minisztériummal közös pályázat célja egyebek mellett a magyar formatervezés kiemelkedő teljesítményeinek bemutatása és népszerűsítése, a hazai termékek nemzetközi versenyképességének javítása a formatervezés eszközeivel, továbbá a hazai formatervezés kiemelkedő alkotóinak elismerése.

Pályázatot magyar állampolgárságú, illetve magyarországi lakóhellyel rendelkező természetes személyek, vagy belföldi székhellyel rendelkező jogi személyek, illetve jogi személyiséggel nem rendelkező gazdasági társaságok nyújthatnak be. A pályázat benyújtásához kitöltött jelentkezési lap, adatlap, szöveges és képi dokumentáció szükséges, egy pályázó több pályamunkát is benyújthat. A gazdasági minisztérium honlapján megtalálható a pályázati felhívás, és letölthető onnan a részvételhez szükséges jelentkezési lap is.

Pályázni lehet minden olyan alkotással, amely három évnél nem régebbi, döntő részben hazai alkotók szellemi munkájával készült, és szellemi tulajdonjoga más személy szerzői és iparjogvédelmi jogát nem sérti. Érvénytelen a pályázat, ha a pályázati feltételeknek nem felel meg, vagy ha hiányos a mellékelt dokumentáció, vagy ha a pályamunka határidőn túl érkezik be.

A formatervezési díjat négy kategóriában lehet elnyerni. A termék kategóriában kereskedelmi forgalomban kapható, szériában gyártott termékek és termékrendszerekkel, a vizuális kommunikáció kategóriában termékek, termékrendszerek, szolgáltatások komplex vizuális arculatával, a terv kategóriában megvalósításra érett termékötletek makett vagy prototípus formájában megjelenő tervével, míg a diákmunka kategóriában a hazai felsőfokú oktatási intézmények tervezőképzésében résztvevő diákok által, hallgatói jogviszony keretében készített tervekkel lehet részt venni.

A pályázatot egy példányban, postán kell eljuttatni “Magyar Formatervezési Díj” jelöléssel ellátva a következő címre: Magyar Szabadalmi Hivatal, Magyar Formatervezési Tanács Irodája, 1370 Budapest 5, postafiók 552. A pályázatokat április 25-ig kell benyújtani.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik