Üzleti tippek

Evások és egyéni vállalkozók februárban vallanak

2005. február 15. a határideje az egyéni vállalkozóknak, az evásoknak is, hogy leadják személyi jövedelemadó bevallásukat.

Az egyéni vállalkozóként tevékenykedő magánszemélyek január végéig kapták kézhez az adóbevallási nyomtatványokat tartalmazó egységcsomagot, kivéve, ha a tavalyi évben interneten letöltött nyomtatványt nyújtottak be. Akihez nem jutottak el postán a szükséges bevallások, az APEH-igazgatóságok ügyfélszolgálati irodáiban és kirendeltségein ingyenesen beszerezheti azokat.

Ebben az évben is lehetőség van arra, hogy az adózó a bevallását az APEH honlapjáról (www.apeh.hu) letölthető nyomtatványok segítségével, azok kitöltésével, kinyomtatásával, papíralapú bevallásként teljesítse. Az így elkészített nyomtatvány minden egyes lapján fel kell tüntetni az adózó nevét, adóazonosító jelét. Érdemes az internetes kitöltést választani, mivel a program a hibalehetőségeket a minimumra korlátozza. A bevallásokat legkésőbb február 15-én kell postára adni. A postázásért nem kell fizetnünk, ha a bevallást az APEH által küldött egységcsomagban található borítékban adjuk fel ajánlott küldeményként. A mulasztás esetén a bírság meghaladhatja a 100 ezer forintot.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik