Üzleti tippek

Foglalkoztatási együttműködések országszerte

admin
admin

2005. 01. 27. 00:00

Ajánlást készít a Foglalkoztatáspolitikai és Munkaügyi Minisztérium a társtárcáknak ahhoz, hogy saját munkájuk során vegyék figyelembe a foglalkoztatáspolitikai elvárásokat – közölte Csizmár Gábor miniszter a csütörtöki budapesti szakmai konferencián.

A rendezvényen a helyi foglalkoztatási partnerségek cserélték ki tapasztalataikat. Ezek a partnerségek a helyi önkormányzatok, munkaadói és munkavállalói érdekképviseletek, cégek, munkaügyi és területfejlesztési, valamint oktatási, képzési intézmények, civil szervezetek összefogásával jönnek létre a térség foglalkoztatásának javítása érdekében. A közelmúltban csaknem húsz ilyen foglalkoztatási együttműködést hoztak létre a partnerek.

A sajátságos helyi viszonyokra tervet dolgoznak ki, ebben meghatározzák feladataikat, a személyes, napi kapcsolatok alapján jobb eredmények érhetők el.

A miniszter elmondta: az Európában már bevált, ott foglalkoztatási paktumoknak nevezett együttműködések magyarországi létesítését a regionális operatív program egymilliárd forinttal segíti, s a foglalkoztatási törvény soron következő módosítása révén megoldják, hogy az aktív eszközökből támogatást kaphassanak ezek az intézmények.

Szólt arról, hogy szerinte elsősorban a kistérségekben kellene létrehozni ezeket az intézményeket, itt jóval eredményesebben működhetnének, mint megyei vagy regionális szinten.

A miniszter szerint az egyes térségekben el kellene készíteni az infrastrukturális és humán erőforrás adottságok listáját. A befektetők ugyanis elsőként ezeket az információkat kérik egy adott térségről érdeklődve.

Anette Scopetta, az osztrák területi foglalkoztatási paktumok koordinációs irodájának képviselője hozzászólásában egyebek között elmondta: országukban tartományonként szervezték meg a paktumokat. A jobb szervezés, a tapasztalatok hasznosítása érdekében országos irodát is létrehoztak. Az idén tavasszal Bécsben rendezik meg a foglalkoztatási partnerségek világtalálkozóját – közölte az osztrák szakember.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

Magyarországról szertegurulnak az uniós támogatások Delaware-től Tallinig

A anti-Brexit demonstrator dressed in a Union Flag suit and waving an EU flag stands on the road outside the Houses of Parliament in central London on March 29, 2018. - The one-year countdown to Britain's exit from the European Union began on March 29, 2018 with Prime Minister Theresa May touring the UK shore up support for the government's Brexit strategy. (Photo by Daniel LEAL-OLIVAS / AFP)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.