Üzleti tippek

Nyolcmilliárd forint regionális útfejlesztésre

admin
admin

2005. 01. 25. 00:00

A Regionális Fejlesztési Operatív Program (ROP) keretében nyolcmilliárd forint értékű szerződés aláírására került sor kedden a Parlamentben.

Kolber István regionális fejlesztésért és felzárkóztatásért felelős tárca nélküli miniszter az aláírás alkalmából rendezett sajtótájékoztatón elmondta: a ROP keretében utak építésére és fejlesztésére összesen 25 milliárd forint áll rendelkezésre, amelyből most 20 pályázat nyert el nyolcmilliárd forintot. A 20 szerződés 40 települést és összesen 185 kilométernyi útszakaszt érint. A pályázati összegből 10 százalék önerővel utak, hidak, közlekedési csomópontok épülnek szerte az országban.

A miniszter beszédében kiemelte, hogy Magyarország versenyképessége szempontjából meghatározó a közlekedés, ezért fontosak a most aláírt szerződésekkel megvalósuló projektek, amelyek a közlekedési hálózat regionális fejlesztését szolgálják.

Plachy Sándor, az Útgazdálkodási és Koordinációs Igazgatóság igazgatója elmondta: a regionális útfejlesztést szolgáló pályázatot tavaly februárban írták ki a ROP keretében. Erre 65 beadvány érkezett csaknem 30 milliárd forint igénnyel. A támogatott pályázatok száma 36, ebből 20-nak az aláírása történt most meg.

A sajtótájékoztatón elhangzott, hogy várhatóan február végéig, március elejéig a többi támogatott pályázatot is aláírják.

vissza a címlapra

Ajánlott videó mutasd mind

A Google logo is seen on a portable device in this photo illustration on October 15, 2018 in Warsaw, Poland. (Photo by Jaap Arriens/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.