Üzleti tippek

Vállalkozóbaráttá korszerűsítik az adórendszert

Folytatódik az egyeztetés a gazdasági élet meghatározó szereplőivel arról, hogy milyen lépéseket tartanak indokoltnak az adórendszer korszerűsítéséhez, az ország versenyképességének javításához.
Draskovics Tibor pénzügyminiszter csütörtökön találkozott Parragh Lászlóval, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnökével, valamint Demján Sándorral, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége elnökével.

A pénzügyminiszter hétfőn Széles Gáborral, a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetsége elnökével tárgyalt.
Szó volt arról: hogy a vállalkozók milyen néhány azonnali adómódosítást látnak szükségesnek annak érdekében, hogy javuljon a befektetői környezet, a cégek könnyebben boldoguljanak Magyarországon. A pénzügyminiszter hangsúlyozta: a tárca arra törekszik, hogy vállalkozóbarátabbá tegye a szabályozási környezetet, felszámolja a túlszabályozottságot. Azt tervezi, hogy ilyen jellegű törvénymódosító javaslatokat – a megbeszéléseket követően – hamarosan a kormány elé terjeszt.

Beszéltek arról is, hogy a vállalkozók milyen jellegű adóreform lépéseket látnak szükségesnek jövőre és középtávon. Egyetértettek abban, hogy egyaránt jelentős változtatások szükségesek az általános forgalmi adórendszerben, az iparűzési adózásban, valamint a társadalombiztosítási járulékok, az élőmunka terhelése terén. Ugyanakkor olyan módosításokra, reformintézkedésekre van szükség, amely megfelelően számol a költségvetési kihatásokkal és illeszkedik Magyarország uniós felzárkózási programjához.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik