Üzleti tippek

Az APEH nem bírta az online bevallási rohamot

Az első komolyabb adóbevallási határidőnél azonnal összeomlott azaz adóhivatal számítógépes rendszere. Januártól a tízezer legnagyobb adózó vállalat csak elektronikus úton vallhatja be adatait, az APEH szervere azonban nem bírt az áfabevallások feldolgozását, ezért tegnap a hivatal közleményt helyezett el honlapján, mely szerint az érintettek januári bevallásaikat papíron is elküldhetik. A hónap végi adóbevallásra ugyanakkor nem vonatkozik e mentesség.

Az adóhatóság érzékelte, hogy az adózók nem tudnak felkapcsolódni a rendszerre, ezért változtattak a tűzfal beállításokon és tovább keresik a probléma megoldását – közölte kérdésünkre az APEH informatikai elnökhelyettese. Futó Iván elmondta, hogy az internetszolgáltatókkal közösen keresik a megoldást. Az internetszolgáltatók – APEH közötti szakaszon a terhelés 25-75 százalék között mozog, 75 százalékos csúccsal.

Nem számíthatnak büntetésre, bírságra azok, akik a rendszer problémái miatt késnek a bevallással. Az adóhivatal utólag utólag közzéteszi majd, melyik időszak számított technikai hiba miatt kiesőnek. (

Ajánlott videó